Monday, September 6, 2010

Selamat Hari Raya Eidulfitri . Maaf Zahir & Batin

Setiap kali raya,lagu ini sering saya mainkan di udara dan posting seperti tahunlepas. Lagu yg sering menyentuh jiwa saya. Sama-samalah kita hayati.

Mohon maaf kepada semua pembaca sama ada yang mengenali atau yang tidak mengenali saya [ini pun disebabkan sikap saya yg suka menyamar dan yang pernah atau tak pernah lihat muka saya (rasanya lebih baik menyamar & tidak dikenali ramai)]. Saya harus memuhasabah diri. Melihat ke dalam hati dan melihat ke dalam akal insani. Harus rehat, harus berfikir dan harus dekatkan diri kepada-Nya. Saya akan berehat hingga pada satu masa yang akan tiba. Insya Allah, kerana saya mencari apa yang perlu saya cari, agar jiwa saya tidak terus kacau. Ya,saya memang sungguh-sungguh perlukan rehat agar dapat bersama-sama umat di alam nyata ini bersama-sama berjuang meninggikan syiar Islam InsyaAllah.

Ya Allah,berilah aku kekuatan untuk mengubah dan menolong diriku, saudara seagamaku sama ada dalam dan luar negara. Berilah aku peluang berbuat demikian sementara aku dapat menginfakkan masa terluang aku ini. Oleh itu,aku perlukan uzlah bersendirian untuk sesuatu jangka masa bagi memulihkan diri ini. Hati aku hitam,keroh! Dan aku perlu jernihkannya kembali

Maafkan saya! Saya mencari Allah, agar jiwa saya berasa sebagai hambanya. InsyaAllah saya akan kembali dengan perubahan2 yang baru dan peningkatan yang lebih baik lagi serta menarik (bersempena dengan syawal&hijrah pada akan datang ini) seperti sewaktu saya mula-mula tercebur dalam gerakan dakwah ini (akhir tahun 2004).

Sekian, salam ukhuwwah fillah

“Selamat beristirehat daripada saya”
Semoga mendapat ilham, inspirasi & aura baru (selepas 4 atau 5 bulan ni baru saya kembali berblog)
Saya nak betulkan diri saya sendiri sebelum betulkan orang lain
Namun saya masih sibuk beraktiviti,bekerja,belajar,mengajar dan diajar seperti rutin biasa saya.

No comments:

Hak cipta terpelihara. Setiap artikel yang tersiar di blog ini dihasilkan untuk tujuan pendidikan dan bersifat non-komersil. Pembaca bebas menyalin dan menyebarkan artikel yang terdapat di sini, namun alamat blog ini hendaklah disertakan bersama untuk memudahkan proses rujukan. Tajuk-tajuk yang dikupas lebih kepada masalah-masalah / persoalan-persoalan asas tentang Islam (persoalan paling asas dengan menggunakan logik akal (berpandukan bidang agama,akauntan,ekonomi,doktor,kejuruteraan,undang-undang & IT yang penulis pelajari sikit setiap bidang) dan ayat Quran/Hadith),adab adat budaya warisan kita,perkara-perkara dunia&pengalaman kisah hidup penulis. Perhatian! Penulis hanya orang biasa & bukannya Ustaz

Diharap pengunjung dapat meninggalkan tanda lawatan anda di shoutbox ya